Vizitka

Rotary klub Nova Gorica
Industrijska cesta 1A
SI-5000 Nova Gorica

Distrikt: 1912 - Slovenija

Sprejem v RI: 25. april 1998

Arctur
natisni

Obisk Centra CIRIUS v Vipavi

datum: 31.01.2024

kategorija: Sporočila za javnost

Decembra 2023 je klub izpeljal že 11. Goricatlon. Z donacijami, ki so bile zbrane z dobrodelnim tekom, bo pomagal urediti glasbeni kotiček na dvorišču  Centra Cirius v Vipavi.

Ravnatelj Alojzij Adamič je člane kluba in direktorico Športnega zavoda Nova Gorica povabil na obisk centra. Skupaj s sodelavci nam je predstavil njihovo delo in nas popeljal na ogled učilnic,  telovadnice, bazena, terapevtskih sob in igrišča.

CIRIUS  je sodobno opremljena ustanova, ki skrbi za  rehabilitacijo, izobraževanje in usposabljanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami.

Leta 1965 je bil ustanovljen Vzgojni zavod v prostorih nekdanje bolnišnice v Vipavi, od leta 1992 pa nosi današnje ime Cirius Vipava.

V centru  skrbijo za predšolske otroke v vrtcu, šolarje s prilagojenim programom in usposabljanje varovancev do 26. leta starosti. S timskim delom in programom prilagojenim vsakemu varovancu posebej nudijo osebnostno rast in napredek v okviru njihovih sposobnosti. Izobraževalni program izvajajo tudi v Oddelku za invalidno mladino v Stari Gori.