Vizitka

Rotary klub
Nova Gorica

Ajševica 13
SI-5000 Nova Gorica

Distrikt: 1912 - Slovenija

Sprejem v RI: 25. april 1998

Arctur
natisni

Dan odprtih vrat Rotary kluba Nova Gorica

datum: 08.10.2015

kategorija: Sporočila za javnost

Dan odprtih vrat webNa pobudo distrikta 1912 se je tudi naš klub pridružil vseslovenskemu dogodku Dan odprtih vrat.  Člani smo povabili prijatelje, sorodnike in znance, ki jih zanima Rotary. Zbrali smo se v četrtek 8.10. ob 19. uri pri Šterku, kjer smo se najprej družili in spoznavali ob kozarcu dobrega vina.

Predsednik kluba Vasja Likar nas je nato povabil k omizju na predstavitev Rotary organizacije.  Ker je bil prisoten tudi guverner Rotary Slovenija, prijatelj Martin Šinigoj, ki je naš član, ga je predsednik povabil k besedi.  Guverner je poudaril pomen Rotary organizacije, ki temelji na načelih prijateljstva ljudi različnih poklicev z visokimi etičnimi in moralnimi načeli, z odgovornim delovanjem v zasebnem, poklicnem ter javnem življenju in s čutom za humanitarnost. Predstavil je zgodovino rotarijstva, njegove simbole, strukturo, področja  in cilje delovanja. Zaključil je z mislijo predsednika Rotary International v letu 2015-16 K.R. “Ravi” Ravindrana:

»Naš čas na Zemlji je omejen in vedno krajši, kot si mislimo. Kako ga želimo preživeti? Bomo sebe dali drugim, zato da bo svet bogatejši, ker smo živeli na njem?

Vsak od nas lahko nekaj ponudi, ne glede na to, kdo smo ali kje smo v življenju. Ponudimo lahko svoje talente, znanje, sposobnosti in prizadevanje. Ponudimo lahko tudi predanost in zvestobo.

Skozi delovanje pri Rotaryu lahko izkoristimo te darove in resnično spremenimo svet ter življenja drugih. Z Rotaryjem lahko za sabo pustimo nekaj resničnega in trajnega. Zdaj je naš čas. Nikoli več se ne bo vrnil. Zato bodite dar svetu.«

Predsednik je kluba je predlagal, da se vsi predstavimo in bolje spoznamo,nato pa vse povabil na sestanek kluba, na katerem je prijatelj Lucijan Cencič prikazal in slikovito opisal Bosanske piramide, Međugorje in Zadar. Razvila se je zanimiva razprava, prijetno in sproščeno druženje se je raztegnilo v noč.

Vsi gostje in  člani RC smo bili navdušeni nad dogodkom in smo se strinjali, da bi vsako leto organizirali Dan odprtih vrat.