Vizitka

Rotary klub
Nova Gorica

Ajševica 13
SI-5000 Nova Gorica

Distrikt: 1912 - Slovenija

Sprejem v RI: 25. april 1998

Arctur
natisni

Projekt »Oder za vse« na Dunaju prejel prestižno priznanje Rotary Social Award

datum: 30.05.2010

kategorija: Sporočila za javnost

Rotary Social Award - Dunaj 2010 (foto: Hermina Kovačič)Na distriktni konferenci na Dunaju, je Rotary klub Nova Gorica za uspešno vodenje socialnega projekta »Oder za vse« prejel prestižno nagrado Rotary Social Award. Martinu Šinigoju, predstavniku RC Nova Gorica in pomočniku guvernerja za Primorsko in Notranjsko je priznanje izročil guverner distrikta 1910 Peter Krause.

Rotary Social Award - Dunaj 2010 (foto: Hermina Kovačič)V obrazložitvi je zapisano, da projekt ni pomemben le zato, ker se s tem invalidnim osebam pomaga razvijati njihovo ustvarjalnost, veščine in kulturno življenje v širšem smislu. Preko različnih načinov obveščanja se namreč opozarja in izobražuje vodstva kulturnih organizacij in širšo javnost na problem »splošne dostopnosti« do kulture. Posebej je bilo omenjeno tudi Ministrstvo za kulturo, ki je preko razpisa ESS sofinanciralo projektne aktivnosti.

Rotary Social Award - Dunaj 2010 (foto: Hermina Kovačič)V nadaljevanju je priznanje za svoje delo prejel tudi asistent guvernerja Martin Šinigoj in sicer odlikovanje Paul Harris Fellow z enim safirjem.

(Foto: Hermina Kovačič).