Vizitka

Rotary klub
Nova Gorica

Ajševica 13
SI-5000 Nova Gorica

Distrikt: 1912 - Slovenija

Sprejem v RI: 25. april 1998

Arctur
natisni

Donacija defibrilatorja na Sveti Gori

datum: 26.03.2017

kategorija: Sporočila za javnost

REŠIMO ŽIVLJENJA!

 

V nedeljo, 26.3.2017 ob 17. uri, je bila na Sveti Gori krajša slovesnost in tečaj oživljanja , ko je predsednica Rotary kluba Nova Gorica Damijana Šinigoj predala avtomatski zunanji defibrilator (AED) rektorju bazilike na Sveti Gori Simonu Petru Berlecu. Sredstva za nakup im namestitev AED so bila zbrana na Dobrodelnem rotarijskem plesu in Goricatlonu.

Prireditev so s svojo prisotnostjo obogatili škof, msng Jurij Bizjak, podžupanja mestne občine Nova Gorica Ana Zavrtanik Ugrin in prvi veleposlanik Slovenije pri svetem sedežu v Vatikanu Karl Bonutti.

 

Sveta Gora  je zelo obiskana destinacija, znano romarsko središče in priljubljen cilj pohodnikov. Ker je oddaljena od Nove Gorice in ker minute rešujejo življenja, je Rotary klub Nova Gorica kupil avtomatski defibrilator in ga namestil na restavracijo nasproti stopnišča, ki vodi do bazilike. V primeru nenadne srčne smrti bodo očividci imeli možnost poleg masaže srca uporabiti tudi defibrilator in s tem kupiti čas do prihoda ekipe nujne medicinske pomoči.

Rotary klub Nova Gorica je z dogodkom počastil:

  • obletnico delovanja Rotary kluba Nova Gorica
  • obletnico ustanovitve Nove Gorice.
  • obletnic Rotary Fundacije
  • obletnico Rotary-ja,
  • letnico kronanja Milostne podobe v baziliki na Sveti Gori.

DSC04728DSC04735DSC04762DSC04767IMG 0768IMG 0771