Vizitka

Rotary klub
Nova Gorica

Ajševica 13
SI-5000 Nova Gorica

Distrikt: 1912 - Slovenija

Sprejem v RI: 25. april 1998

Arctur
natisni

Mednarodni Rotary kamp Ankaran 2016

datum: 31.08.2016

kategorija: Sporočila za javnost

Že osmič je kamp potekal na Debelem rtiču v Mladinskem okrevališču in letovišču Rdečega križa. Letovanje, ki ga organizirata Rotarijski klub Koper in Rotary klub Milje (Muggia), je letos privabilo 51 varovancev, skupaj 120 udeležencev. Z mladimi gosti so tudi tokrat prišli starši, sorodniki, spremljevalci. To pa je tudi posebnost enotedenskega bivanja med vrstniki in najbližjimi sorodniki, ki si tako redko vzamejo čas za sprostitev. Rotarijci in naši rotaraktovci iz Kopra in Portoroža ter terapevti namreč preživijo dneve z mladimi ob plavanju, glasbi, likovnih delavnicah in posebni terapiji s psi. Spremljevalcem, običajno staršem, kamp ponuja dragoceno možnost oddiha, izmenjave izkušenj in posveta s strokovnjaki. 

Rotzary klub Nova Gorica je z donacijo omogočil udeležbo enemu udeležencu in njegovi mami, kamp sta obiskala tudi predsednica RC Nova Gorica, Damijana Šinigoj in past guverner distrikta 1912 Martin Šinigoj. 

Na okrogli mizi so se pridružili najvišji predstavniki štirih distriktov, guvernerji Slovenije, Severne Italije in Hrvaške, g. Jože Zadravec, g. Alberto Palmieri in g. Goran Račić, ter predstavnik avstrijskega distrikta, nekdanji guverner Peter-Christian Herbrich. Poudarili so pomen projekta in napovedali podporo njegovi širitvi ter nadaljnjemu povezovanju rotarijskih klubov pri njegovi izvedbi.

 

getimage classrotary camp 075rotary camp 051IMG 0083