Vizitka

Rotary klub
Nova Gorica

Ajševica 13
SI-5000 Nova Gorica

Distrikt: 1912 - Slovenija

Sprejem v RI: 25. april 1998

Arctur
natisni

Skupna predaja kladiva Rotary klubov Nova Gorica in Gorica

datum: 28.06.2012

kategorija: Sporočila za javnost

Drage rotarijske prijateljice in dragi rotarijski prijatelji, spoštovani vsi ostali prisotni.

Cilj Rotary organizacije je pomagati v vsakdanjem življenju , čemur se rotarjanci skušamo približati na več načinov in eden od teh je tudi zavzemanje za sporazumevanje, prijateljstvo in mir med narodi. Zato smo lahko danes še posebno zadovoljni, saj postavljamo nov mejnik v delovanju klubov ob slovensko italijanski meji. Pri tem se želim zahvaliti vsem članom mojega matičnega novogoriškega Rotary kluba, kakor tudi članom Rotary kluba Gorica, na čelu s predsednikom Elvijem Benedetijem, ki ste sprejeli in uresničili pobudo za ta pomemben mednarodni dogodek na tem trgu prijateljstva med našimi narodi.

Roraty je to, kar iz njega naredimo člani, saj moč rotarijanstva temelji na vsakem posameznem članu. Zato sem vesel tudi tega, da sta danes kot simbol prijateljstva naših narodov sprejeta v Rotary klub Nova Gorica zamejska Slovenka Livia Lutman, v Goriški klub pa zamejski slovenec Marko Gergolet.

Ob tem, ko danes svečano predajam kladivo ter vodenje Rotary kluba Nova Gorica v roke novemu predsedniku Goranu Živcu, pa se z zadovoljstvom zazrem tudi v preteklo rotarijsko leto, ko sem vodil klub in smo uspeli speljati kar nekaj uspešnih projektov. Uspešno vodenje kluba in uspešno rotarijsko leto pa želim tudi obema novima predsednikoma klubov.

Na koncu pa mi dovolite, da izrazim še eno svojo željo. Ta naš današnji slovesni dogodek bo dosegel svoj pomen le, če bo to postalo tradicionalno letno srečanje naših rotary klubov na tem trgu - simbolnem stičišču naših dežel ter, če je to tudi začetek vzpostavljanja in izvajanja novih inovativnih mednarodnih rotarijskih projektov.

Torej, gojimo še naprej medsebojno prijateljstvo ter uživajmo v rotarijstvu.

Rastislav Fakuč
Predsednik 2011-12

Skupni bilten obeh klubov izdan ob tej priložnosti