Vizitka

Rotary klub
Nova Gorica

Ajševica 13
SI-5000 Nova Gorica

Distrikt: 1912 - Slovenija

Sprejem v RI: 25. april 1998

Arctur
natisni

Srečanje treh Rotary klubov z guvernerko distrikta 1910

datum: 17.03.2011

kategorija: Sporočila za javnost

V skladu s tradicijo je guvernerka distrikta 1910, gospa Barbara Kamler-Wild, obiskala tudi tri rotarijske klube na Goriškem. Srečanje je potekalo v gostišču Šterk, sedežu Rotary klub Nova Gorica, najstarejšega Rotary kluba na Goriškem. Tokratni obisk je bil še posebej pomemben, saj je Barbara Kamler – Wild prva guvernerka v zgodovini distrikta, hkrati pa je to bil zadnji obisk guvernerja iz distrikta 1910, saj bomo v juniju že postali del novega slovenskega okrožja 1912.

V uradnem delu se je guvernerka najprej sestala z vodstvi vseh treh klubov, ki so podali kratka poročila o delovanju v preteklem rotarijskem letu. Predsednik RC Nova Gorica Lucijan Cencič se je v svojem govoru osredotočil predvsem na sodelovanje s klubi v sosednji Italiji in na neposredno finančno pomoč, ki jo je klub nudil družinam v stiski. Posledice gospodarske krize čuti tudi klub, saj je večina članov poslovno aktivnih in se mora posvečati svojim podjetjem in je prisotnost na sestankih manjša kot običajno.

Na večerji, ki je sledila, so se vodstvom klubov pridružili še ostali člani, ki so v prijetnem vzdušju izmenjevali ideje in kovali nove dobrodelne projekte.