Vizitka

Rotary klub
Nova Gorica

Ajševica 13
SI-5000 Nova Gorica

Distrikt: 1912 - Slovenija

Sprejem v RI: 25. april 1998

Arctur
natisni

Iran - daljna in neznana dežela

datum: 12.02.2015

kategorija: Predavanja

Prijatelj Lucijan Cencič nam je predstavil potovanje po Iranu.

 

Iran - Lucijan Cenčič (4)

»Iran - daljna in neznana dežela, eksotika in izziv, drugačnost na vsakem koraku, vrhunci arhitekture, umetnosti in zgodovine, civilizacija srednjega vzhoda, ki očara gosta v njej. Iranci – čutni, spontani in radovedni, odprti in vabljivi - glavno doživetje dežele! Tradicija – drugačnost na vsakem koraku, od zanimive kulinarike do vasi iz blata in krajev, kjer se je ustavil čas. Narava – da, tu je umetnik ustvarjal z velikim navdihom! Dežela torej, ki vam dopolni pogled na svet. Taka kot je, izziv in slast čutečemu sopotniku.« 
(Po Agenciji Oskar)

Preko slikovnega gradiva nam je Lucijan predstavil tudi tretje največje mesto v Iranu, Isfahan. V Yazdu so spoznali značilnosti puščavske arhitekture, v Pasargadu so si ogledali simbol iranske identitete, Kirovo grobnico, v mestu pesnikov Širazu pa so vstopili v pravo perzijsko stvarnost. Sprehodili so se skozi mestne tržnice in še mnogo več. 

Preživeli smo čudovit večer ob poslušanju perzijske glasbe in degustaciji perzijskih sladic ter se sprehodili po mestih nekdaj tako pomembne dežele.

Iran - Lucijan Cenčič (3)Iran - Lucijan Cenčič (5)Iran - Lucijan Cenčič (7)Iran - Lucijan Cenčič (8)