Vizitka

Rotary klub
Nova Gorica

Ajševica 13
SI-5000 Nova Gorica

Distrikt: 1912 - Slovenija

Sprejem v RI: 25. april 1998

Arctur
natisni

Sprehod po Krasu

datum: 19.04.2012

kategorija: Predavanja

Sprehod po Krasu 2012Na enem najboljših letošnjih predavanj sta nas g. Jordan Štrekelj (Vinarstvo Štrekelj) ter bodoči predsednik Rotary kluba Nova Gorica Goran Živec popeljala na sprehod po Krasu in obenem predstavila zgodovino, način pridelave ter posebnosti različnih vrst kraškega terana in kraškega pršuta. Večera sta se udeležila tudi predstavnika Rotaract kluba Nova Gorica, Maj Krumberger in An Krumberger. Slednjemu je predsednik Rastislav Fakuč čestital za nedavno sprejeto funkcijo District Rotaract Representative, kar je rotaraktovski ekvivalent rotarijskega guvernerja distrikta.

Sprehod po Krasu 2012Predstavitev so popestrile čudovite fotografije Jordana Štreklja, ki zares pristno upodabljajo kraške motive in prizore iz kmečkega življenja na Krasu.Sprehod po Krasu 2012Sledila je pristna degustacija tako vrhunskega terana kot tudi domačega kraškega pršuta ted drugih suhomesnih dobrot. Temu je sledila dobrodelna dražba degustiranih izdelkov, v kateri so člani Rotary kluba Nova Gorica zbrali 450 EUR, ki jih bo klub namenil donaciji Osnovni šoli Kozara in s tem omogočil udeležbo dveh učencev iz socialno šibkejših družin v letošnji Šoli v naravi.

Sprehod po Krasu 2012Najvišjo ceno je seveda iztržil Štrekljev Coupage Nobile, ki je zvrst suhega rdečega vina Cabernet sauvignona in Terana ter v ustih deluje elegantno, harmonično, sveže z rahlo zaznavnimi tanini in z okusom po slivah, črnem ribezu, borovnicah in kavi.