Vizitka

Rotary klub Nova Gorica
Industrijska cesta 1A
SI-5000 Nova Gorica

Distrikt: 1912 - Slovenija

Sprejem v RI: 25. april 1998

Arctur
natisni

Drugo mesto v dobrodelnem kuhanju rižote

datum: 10.02.2023

kategorija: Družabni dogodki

La sfida dei Risotti.jpgV petek, 10. februarja, je  Rotary klub Gorizia (IT) organiziral dobrodelno večerjo "La sfida dei Risotti" oz. tekmovanje v kuhanju rižote, v restavraciji Ai Cjastinars. Ta dogodek je združil šest Rotary klubov in Inner Wheel klub, vključno z  RC Monfalcone-Grado,  RC Trieste Nord, RC Trieste Alto Adriatico, RC Gorizia, Inner Wheel Club Gorizia Europea in RC Nova Gorica.

Na dobrodelni večerji je bilo prisotnih več kot 110 obiskovalcev, klubi pa smo se med seboj pomerili v kuhanju rižote. Poleg obiskovalcev je jedi ocenjevala še strokovna žirija, sestavljena iz predstavnikov Accademie Italiane della Cucina.

La sfida dei Risotti (3).jpgČlani Rotary kluba Nova Gorica smo domov odnesli priznanje za drugo mesto z rižoto iz rdeče pese in sirov, ki sta jo skuhala Rastislav Fakuč in naša predsednica Kristina Zimic.

La sfida dei Risotti (2).jpgZnesek, ki smo ga zbrali na dogodku, bo namenjen za podporo misiji PolioPlus, katere cilj je izkoreninjenje poliomelitisa v svetu..

La sfida dei Risotti (5).jpgV Rotary klubu Nova Gorica se veselimo nadaljnega sodelovanja z omenjenimi čezmejnimi klubi, saj verjamemo, da so skupni projekti in prijateljstvo ključnega pomena za uspeh delovanja naših klubov. 

 La sfida dei Risotti (4).jpg