Vizitka

Rotary klub Nova Gorica
Industrijska cesta 1A
SI-5000 Nova Gorica

Distrikt: 1912 - Slovenija

Sprejem v RI: 25. april 1998

Arctur
natisni

Dobrodelni novoletni koncert na Zemonu

datum: 13.12.2011

kategorija: Družabni dogodki

Dobrodelni koncert Zemono 2011 Rotary klub Ajdovščina, pod vodstvom predsednika Jordana Mozetiča, je v sodelovanju z asistentom guvernerja za Primorsko in Notranjsko regijo Martinom Šinigojem organiziral

Dobrodelni koncert Zemono 2011 dobrodelni novoletni koncert, katerega izkupiček je namenjen varovancem Varstveno-delovnega centra Vipava. V prijetnem okolju Dvorca Zemono pri Vipavi je občinstvo navdušila Mladinska filharmonija »NOVA« pod vodstvom dirigenta Simona Perčiča. Zasedba je zasnovana kot 70‐članski orkester s široko dejavnostjo, ki zajema izvajanje filmske, operne in simfonične glasbe, med svojimi člani pa združuje tako mlade amaterske kot profesionalne

Dobrodelni koncert Zemono 2011glasbenike s celotne Primorske, s poudarkom na goriških glasbenikih. V njem igrajo nekdanji in sedanji učenci glasbenih šol iz Nove Gorice, Tolmina, Ajdovščine, Idrije, Vipave, Komna in Sežane, na pomoč pa jim priskočijo glasbeniki iz bližnje italijanske Gorice, Trsta in Kopra. Da vse skupaj zveni odlično, z dirigentsko palico v rokah poskrbi g. Simon Perčič, priznan mladi dirigent s Krasa.

Dobrodelni koncert Zemono 2011Mladi glasbeniki so nas popeljali v praznično vzdušje s projektom »NOVA dunajska klasika«, v katerem prevladujejo popularna dela Johanna in Edvarda Straussa, Josepha Haydna, pa tudi Alojza Srebotnjaka in za nameček še zanimiva izvedba skladbe Slavka Avsenika Na Golici.

Dobrodelni koncert Zemono 2011V sklopu večera se je odvilo tudi srečanje sedmih rotary klubov Primorsko Notranjske regije: Nove Gorice, Ajdovščine, Solkana-Siliganuma, Kopra, Portoroža, Idrije in Logatca.


Dobrodelni koncert Zemono 2011Dobrodelni koncert Zemono 2011