Vizitka

Rotary klub Nova Gorica
Industrijska cesta 1A
SI-5000 Nova Gorica

Distrikt: 1912 - Slovenija

Sprejem v RI: 25. april 1998

Arctur
natisni

9. Rotarijska salamijada

datum: 05.04.2011

kategorija: Družabni dogodki

Salamijada 2011Rotary klub Ajdovščina je dne 5. aprila organiziral 9. tradicionalno rotarijsko salamijado. Prireditve se je udeležilo 31 tekmovalcev, ki so v ocenjevanje prinesli skupaj 39 vzorcev zračno sušenih, dimljenih oziroma mešanih vzorcev salam. Po podelitvi v vsaki kategoriji je sledila dražba salam, katere izkupiček je namenjen akciji ‘’Tudi drugačni smo lahko srečni’’, s katero pomagamo gojencem Varstveno delovnega centra. Ajdovščina-Vipava.

Salamijada 2011 - 3Ocenjevanje izdelkov so opravili člani strokovne komisije izbrani s strani prireditelja, ki so svoje delo opravili v ločenem prostoru, brez možnosti vpliva tekmovalcev na delo ocenjevalcev. Tekmovalci, gostje in ostali prisotni smo v prostorih restavracije v napetem vzdušju pričakovanja rezultatov ocenjevanja uživali v druženju ob degustaciji suhomesnatih izdelkov članov našega kluba, ki niso bili dani v ocenjevanje, zalitih s kozarčkom pristnega vipavskega vina.

Iz RC Nova Gorica smo se prireditve udeležili trije člani. Dosegli smo eno četrto mesto v kategoriji zračno sušenih salam.