Vizitka

Rotary klub Nova Gorica
Industrijska cesta 1A
SI-5000 Nova Gorica

Distrikt: 1912 - Slovenija

Sprejem v RI: 25. april 1998

Arctur
natisni

Rotary Club Nova Gorica 20 let

datum: 23.04.2018

kategorija: Sporočila za javnost

Rotary Club Nova Gorica praznuje v letu 2018 že 20 let delovanja kluba, ustanovljenega 25.4.1998.

V spomin na 20. obletnico charterja kluba smo v soboto, 21.4.2018 v Hitovem hotelu Park v Novi Gorici organizirali posebno svečanost. Bilo je 120 udeležencev. Med nami so bili rotarijci iz 22 Rotary klubov iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Italije in Avstrije ter številni naši prijatelji in rotarijski simpatizerji. Prisoten je bil tudi bivši guverner distrikta 1910 Günter Ertler ter štirje bivši guvernerji distrikta 1912; Otmar Zorn, Edi Stropnik, Anton Končnik in Martin Šinigoj. Prisotni so bili tudi naši mladi iz Rotaract kluba in satelitskega kluba Navitas, na kar smo še posebno ponosni.

Po uvodnih himnah je vse prisotne nagovoril Rastislav Fakuč, sedanji predsednik Rotary kluba Nova Gorica. Zahvalil se je vsem prisotnim, ki so se odzvali povabilu in s svojo prisotnostjo obogatili večer. Za rotarijsko delovanje se je zahvalil vsem sedanjim in bivšim članom kluba. Zahvalil se je tudi vsem našim prijateljem in rotarijskim simpatizerjem, ki so v teh letih pripomogli k izvedbi številnih dobrodelnih aktivnosti kluba v skupni vrednosti preko 350.000 EUR.

Vse prisotne je pozdravil tudi župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon. Čestital je klubu za dosežene rezultate in izrazil željo za uspešno delovanje tudi v prihodnje. S čestitkami in lepimi željami klubu so se pridružili številni prijatelji in ugledni gostje. Ob 20. obletnici delovanja kluba smo člani kluba izdali posebno knjigo z naslovom »Rotary Club Nova Gorica 20 let«, ki je bila na prireditvi na voljo vsem prisotnim. V knjigi je v sliki in besedi predstavljeno rotarijstvo in 20 let delovanja Rotary Cluba Nova Gorica na goriškem in širšem okolju.

Knjiga bo trajen spomin na delovanje kluba in za zainteresirane tudi lepa priložnost spoznavanja vsebine rotarijstva.

K odličnemu vzdušju večera so prispevali naši gostitelji hotela Park s kulinaričnimi dobrotami, izbrana žlahtna kapljica ter odlični glasbeniki orkestra Big Band Nova s pevko Aniko Horvat.

Hvala vsem, ki ste bili z nami.

Nova Gorica, 23.4.2018
Zapisal: Martin Šinigoj

Članek: Goriška, št. 5 (torek, 15.maja 2018)

Članek: Goriška, št. 5 (torek, 15.maja 2018)